Κάλεσμα σε συγκέντρωση για την απόλυση απεργού από τη Γενική Ταχυδρομική

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

Η Γενική Ταχυδρομική είναι άλλο ένα καλόπαιδο του καπιταλισμού, με κέρδη που εκτοξεύτηκαν κατά κάμποσα εκατομμύρια, εκμεταλλευόμενη τον ασύστολο καταναλωτισμό μέσω των online αγορών, με υπεύθυνους που ξυλοκοπούν εργαζόμενους γιατί παρέδωσαν «μόνο» 70 προϊόντα σε μία βάρδια, γιατί έτσι, γιατί μπορούν. Τα αφεντικά της Γενικής Ταχυδρομικής είχαν και στο παρελθόν τρεχάματα με σωματεία όταν άνοιγαν κανονικά το μαγαζάκι τους και  παρέλειπαν να ενημερώσουν τους εργαζόμενους για τα επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα του covid, όταν έστελναν εξώδικα στο επιχειρησιακό σωματείο που τόλμησε να καταγγείλει τα ελλιπή έως και μηδενικά μέτρα υγειονομικής προστασίας στο κάτεργο. Κι αφού κερδοφόρησαν μέχρις εσχάτων φτάνοντας μέχρι και στο Νοκ-άουτ με εκατοντάδες χιλιάδες εμπορεύματα που ούτε και οι πιο «σκληροπυρηνικοί»,  δίχως σταματημό ακόμη και τις Κυριακές, couriers δεν προλάβαιναν να διανείμουν, είπαν να επιβραβεύσουν τους εργαζόμενους με κλείσιμο των franchise και ανεργία, με προκλητικές απολύσεις συνδικαλιστών και απεργών.

Τέτοια είναι και η απόλυση του Π.Γ, μέλους της συνέλευσης  βάσης εργαζομένων οδηγών δικύκλων (Σ.Β.Ε.Ο.Δ) στο κατάστημα-γαλέρα των βορείων προαστίων στην Κηφισιά, περίπτωση στην οποία είδαμε -για ακόμη μία φορά- πως η εργοδοτική τρομοκρατία δεν είναι αρκετή, χρειάζεται και η προστασία του κράτους. Σε προγραµµατισµένη παρέµβαση της ΣΒΕΟΔ και της Επιτροπής Εργαζοµένων Γενικής Ταχυδροµικής στο κατάστηµα της  Μεσογείων αστυνομικοί προσήγαγαν συνδικαλιστές και αλληλέγγυους δύο φορές μάλιστα σε μία μέρα, τη μία στις 9.00 το πρωί στη ΓΑΔΑ και την άλλη στη 13.00 στο ΑΤ Αμαρουσίου, αφού μάλιστα είχε ήδη προηγηθεί άλλη μία αναίτια προσαγωγή σε προηγούμενο χρόνο όταν εργαζόμενοι με αλληλέγγυους επιχείρησαν να ενημερώσουν τους συναδέλφους τους για την εν λόγω εκδικητική απόλυση. Είτε με κασκαντεριλίκια της στιγμής από την αστυνομία, είτε σαν προμελετημένο σχέδιο του κράτους, βλέπουμε ολοφάνερα μπροστά μας την προσπάθεια των από τα πάνω να επιβάλλουν καθεστώς μούγκας και απόλυτου μουδιάσματος σε κάθε προσπάθεια των εργαζομένων να αντισταθούν.

Ας κάνουμε κάποια πράγματα σαφή όμως. Το κράτος και τα αφεντικά δεν δείχνουν τα δόντια τους επειδή έτσι τους κάπνισε, αλλά γιατί φοβούνται. Φοβούνται σωματεία ενεργά που κατεβάζουν δεκάδες εκατοντάδες εργαζόμενων στο δρόμο, που απεργούν και κλείνουν ολόκληρες πιάτσες, που κερδίζουν τεράστιους αγώνες όπως αυτός της e-food, που φτάνουν το μαχαίρι στο κόκκαλο σε νίκες όπως τα βαρέα κι ανθυγιεινά ένσημα. Ο Π.Γ απολύθηκε παραδειγματικά, λίγες μέρες μετά την συμμετοχή του στην απεργία στις 6 Απρίλη. Παραδειγματική όμως ήταν και η προσαγωγή συνδικαλιστών στο σημείο του να μην τους επιτρέπεται καν να πλησιάσουν το χώρο εργασίας -για να μας πουν τί; Ότι πρέπει να είμαστε καλά και ήσυχα παιδιά; Ας δείξουμε λοιπόν σε αυτούς, αλλά κυρίως στους συναδέλφους μας το δικό μας παράδειγμα, ότι δηλαδή ο συνδικαλισμός βάσης ούτε εκβιάζεται ούτε φιμώνεται γιατί δεν είναι εικόνα στις ειδήσεις και στεγνές ανακοινώσεις διοικητικών συμβουλίων αλλά ζει και ενδυναμώνεται στο δρόμο, στις πιάτσες, στο χώρο εργασίας από πραγματικά άτομα και πραγματικούς αγώνες. Γιατί έτσι, γιατί μπορούμε..

Επαναπρόσληψη του απεργού Π.Γ ΤΩΡΑ

Κάτω τα χέρια από το συνδικαλισμό βάσης

Όλες και όλοι στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον απολυμένο Π.Γ. από τη Γενική Ταχυδρομική την Παρασκευή 27 Μάη, στις 8.30π.μ (κατάστηµα της γενικής ταχυδροµίκης, Λ. Μεσογείων 201)